شرایط فروش ۲ محصول سایپا برای جایگزینی خودرو‌های فرسوده اعلام شد | اسامی خودرو‌ها و زمان تحویل جزئیات پرداخت مالیات ۱۴۰۲ در ۱۵ قسط مساوی قیمت طلا در بازار جهانی امروز چند؟ (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) احتمال تغییر حقوق کارگران جزئیاتی جدید از ادامه طرح کالابرگ الکترونیک فروش فوق‌العاده محصولات ایران‌خودرو ویژه عید قربان با تحویل ۹۰ روزه + جزئیات (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) کفن فروش: کارتخوان نداریم، کارت به کارت کنید! پلمب یک میوه‌فروشی در خیابان فرامرز عباسی مشهد فرصت انتخاب خودرو‌های وارداتی امشب به پایان می‌رسد واردات گوشی‌های اپل آزاد می‌شود؟ + سند (۹ خرداد ۱۴۰۳) قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز | حباب سکه بیشتر شد (چهارشنبه، ۹ خرداد ۱۴۰۳) واکنش مثبت بورس به یک خبر خوب | گزارش وضعیت بازار سهام (۹ خرداد ۱۴۰۳) انتظار کارگران برای اصلاح مزد ۱۴۰۳ قیمت محصولات ایران‌خودرو در بازار امروز (۹ خرداد ۱۴۰۳) درباره تبعیض میان شرکت‌های دانش‌بنیان | سهم ۹۱ درصدی تهرانی‌ها از حمایت‌ها رهن و اجاره در منطقه سناباد مشهد چقدر نقدینگی می‌خواهد؟ (۹ خرداد ۱۴۰۳) به آینده بورس امیدوار باشیم؟ (۹ خرداد ۱۴۰۳) نرخ ارز نزولی خواهد شد؟ | در چه صورت منتظر موج بعدی نزول باشیم؟ (۹ خرداد ۱۴۰۳) سیگنال منفی به بازار خودرو | خودروسازان کاهش تولید داشتند + نمودار (۹ خرداد ۱۴۰۳) افزایش بی‌سروصدای یک محصول ایران‌خودرو | خودروسازان بدون دریافت مجوز قیمتی دست‌به‌کار شدند؟ رفع پلمب واحدهای صنفی طلا و جواهر در مشهد ۵۴ کیلوگرم شمش طلا فروخته شد (۸ خرداد ۱۴۰۳) طلافروشی‌های مشهد بالاخره کوتاه آمدند | بازگشایی پس از ۲۲ روز با مبلغ ۲ میلیارد در کجای تهران می‌توان خانه خرید؟ خبر خوش برای زوج‌های جوان | صف وام ازدواج کوتاه می‌شود؟ معرفی ۱۰ ماشین خارجی که در سامانه فروش عرضه می‌شوند | ژاپنی‌ها در دوره جدید واردات خودرو یکه‌تازی می‌کنند + تصاویر
سرخط خبرها

سهام بورسی و بیمه عمر و زندگی، وثیقه بانکی شد

  • کد خبر: ۱۹۵۵۹۹
  • ۲۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۷
سهام بورسی و بیمه عمر و زندگی، وثیقه بانکی شد
با راه اندازی سامانه توثیق الکترونیکی دارایی در گام اول امکان وثیقه گذاری سهام بورسی و بیمه عمر و زندگی برای دریافت تسهیلات فراهم شد و در آینده، سپرده‌های بانکی نزد کلیه بانک ها، سیم کارت و طلا هم می‌تواند بعنوان وثیقه مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یاسر مرادی عضو هیات مدیره بانک صادرات در نشست معرفی سامانه توثیق الکترونیکی دارایی (ست) گفت: دارایی‌های متعددی که افراد دارند و امکان وثیقه گذاری آن‌ها وجود نداشت از امروز و با راه اندازی این سامانه می‌تواند بصورت الکترونیک توسط موسسات اعتباری مورد وثیقه قرار گیرد.

مرادی با بیان اینکه نکته مهم دیگر این است که بانک‌ها از وثیقه گرفتن این دارایی‌ها بصورت سنتی خودداری کنند، تصریح کرد: براساس سامانه (ست) که با همکاری وزارت اقتصاد و بانک مرکزی، توسط بانک صادرات پیاده سازی شده، کلیه دارایی‌هایی که افراد (در گام اول سهام بورسی، بیمه‌های عمر) و (در گام بعدی کلیه سپرده‌های بانکی نزد کلیه بانک ها، سهام عدالت و یارانه ها، سیم کارت موبایل، طلای خانگی، مجوز معدن و هر دارایی که مالیت داشته و قابلیت نقدشوندگی باشد) افراد می‌توانند بدون مراجعه به بانک و براساس ضریب تعیین شده در سامانه به وثیقه بگذارند. اگر تسهیلات نکول شود یا نتوانند بدهی خود را پرداخت کنند، بانک راسا نسبت به نقد کردن وثایق اقدام می‌کند. با این سامانه نیازی نیست که افراد برای ضمانت یا وثیقه گذاری به بانک مراجعه کنند.

وی با تأکید براینکه تا پایان سال زنجیره وثایق این سامانه تکمیل خواهد شد، افزود: این سامانه در اختیار کلیه بانک‌ها و نهاد‌هایی که فروش اعتباری دارند، قرار خواهد گرفت و به هیچ وجه مختص بانک صادرات نیست و تمام بانک‌ها می‌توانند از آن استفاده کنند. الان با تفاهم‌هایی که با قوه قضاییه در حال مذاکره داریم، افراد می‌توانند دارایی‌های خود را در این سامانه به وثیقه بگذارند و در فرض صدور قرار وثیقه، از زندان رفتن با وثیقه گذاری الکترونیک جلوگیری می‌شود.

او در پاسخ به این سوال "سهامی که در این سامانه وثیقه می‌شود آیا قابل معامله هم هست؟ "گفت: خیر، این سهام تا زمانی که توسط سپرده گذاری مرکزی در وثیقه بانک یا موسسه اعتباری باشد قابل معامله نخواهد بود.

مرادی گفت: شرکت‌های بیمه اعلام، اما گی‌کردند حاضرند درصدی از نوسانات وثایق را بپذیرند؛ ابزاری هم‌دیدیم‌که‌اگر ارزش دارایی دچار نوسان نزولی شود به مشتری اطلاع داده شود که وثیقه را تجدید کنند.

مرادی گفت: این سامانه خارج از سامانه‌های بانک صادرات است و کارایی آن در تمام شبکه بانکی مطرح است؛ مکاتبات با سایر بانک‌ها انجام شده و انشالله تا یک ماه اینده بیش از ۵۰ درصد بانک‌ها به این سامانه اضافه می‌شوند.

این عضو هیات مدیره بانک صادرات در تشریح مزایای سامانه توثیق الکترونیکی دارایی برای مردم گفت: مدیریت ثروت، کاهش زمان وثیقه‌گذاری به دلیل الکترونیکی بودن، تنوع در ارائه وثایق، تناسب ارزش دارایی مورد وثیقه و تسهیلات پرداختی، امکان وثیقه‌گذاری دارایی‌های راکد و غیرمولد، امکان تغییر وثیقه، کاهش نیاز به مراجعه حضوری، آزادسازی بخشی از وثیقه متناسب با تعهدات رفع شده و حذف مشکل قبول و پذیرش ضامن یا ضامنین توسط بانک‌ها به‌دلیل برداشت‌های مختلف و متفاوت از ضوابط اعتبارسنجی از مهمترین مزایای این سامانه برای مردم است.

مرادی درباره مزایای استفاده از سامانه توثیق برای بانک‌ها هم گفت: ضمانت بازگشت منابع، نوآوری در حوزه پرداخت‌های مدت‌دار، بهره مندی از پل ارتباطی بازار پول و سرمایه، کاهش زمان و هزینه‌ها، تنوع در وثایق قابل قبول، کاهش مراجعات حضوری و ایجاد وحدت رویه در قبول و پذیرش ضامن یا ضامنین و حذف امکان تفسیر از ضوابط اعتبارسنجی از مهمترین مزایای استفاده این سامانه برای بانک هاست.

به گفته این مقام بانکی، از مزایای این طرح برای نظام اقتصادی کشور، کاهش ناترازی بانک‌ها به دلیل ضمانت بازگشت منابع، رونق اقتصادی کسب و کار‌ها و صنایع، رونق افزایی به خرید‌های مدت‌دار، ثبات بازار سرمایه، مولدسازی دارایی‌های غیرمولد و کاهش سیالیت دارایی‌های مالی است.

محمد جلال مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در این نشست از گسترش دامنه دارایی‌های الکترونیکی قابل توثیق خبر داد و کفت: رتبه اعتباری افراد هم می‌تواند تعیین کند که کدام دارایی بعنوان توثیق مورد استفاده قرار گیرد.

محرمیان معاون فناوری اطلاعات بانک مرکزی هم درباره همراهی شبکه بانکی با این پروژه گفت: همراهی مهم است، ولی معمولا بانک‌خط‌شکن‌کار را انجام می‌دهد و سایر بانک‌ها هم به مرور اضافه می‌شوند. در بحث چک الکترونیک به بانک‌ها گفتیم همراهی و زیرساخت را فراهم کنند. در توثیق هم انشالله سایر بانک‌ها هم به این مرحله اضافه می‌شوند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->